fbpx

Търсиш промяна.

Писнало ти е, да имаш усещането, че се въртиш в кръг..

Важно ти е да се развиваш лично и професионално. Търсиш смисъл и полза в това, което правиш.

Някак, обаче, ти се струва, че нещата се случват хаотично.
Това не те удовлетворява.

Искаш да изясниш приоритетите си и да поставиш ново начало.

този път направи нещо различно

Започни с безплатна коучинг демо сесия.

Подари си време

Отдели 30 минути, за да говориш с човек, който умее да слуша и да задава въпроси, които отварят нови перспективи и възможности.

Започни на чисто

Виж къде си на този етап от живота си и къде искаш да бъдеш. Припомни си кой си и с какви ресурси разполагаш.

определи важното

Помисли, какво ще ти донесе усещане за смисъл и удовлетворение. Подреди приоритетите си според истински ценното за теб.

направи план

Определи първите си стъпки, виж какво те спира и какво ти помага, за да се придвижиш към поставените цели с яснота и енергия.

Какво представлява коучингът?

Коучингът е креативен и провокиращ мисленето процес, който се разгръща в индивидуални или групови сесии.

Целта му е “да събуди” уникалния за всеки вътрешен източник на вдъхновение, който започва и завършва всяко намерение по един или друг начин.

Няма превод на български език

На английски думата coach има две основни значения: карета и треньор.

Колкото и странно да звучи, процесът коучинг е свързан с първото, а не с второто значение на думата.

Етикетът “coach”  възниква около 1830 г. в жаргона на Оксфорд за преподавател, който „пренася“ студент през изпит. „Коучинг“ е метафора за процеса, който подпомага реализацията на различни намерения – от старта до крайната дестинация.

Думата няма превод нито на български, нито на някой друг език, освен на английски, разбира се.
Това е и начин за защита и отличаване от други процеси, като обучение/тренинг, менторство, експертно консултиране или терапия.

 

Има повече от петдесет години история

Исторически, развитието на коучинга е повлияно от изследванията на лидерското поведение, личностното развитие, обучението, хуманистичната и други под-области на психологията.

През 80-те години, процесът стартира в своя бизнес контекст, като корпорациите го въвеждат в инструментариума си за развитие на лидерските и професионални умения на своя висш и среден мениджмънт.

Ефективността на коучинга в корпоративен контекст довежда до излизането му от бизнес средата и използването му в много по-широка и цялостна житейска перспектива.

Използва се в компаниии от цял свят

Почти всяка голяма компания решава как да използва процеса коучинг в развитието на своите служители. Вариантите са да обучи свой служител или да ползва външен коуч.

Вече не става въпрос, дали бизнесът да използва коучинга в програмите си за развитие на служителите, а какъв ще е: от компанията или извън нея.

Развива се непрекъснато

Въпреки, че коучингът не е регулирана професия, международни организации, като International Coach Federation (ICF), следят за качеството на предлаганата услуга, като проверяват и изискват регулярното повишаване на квалификацията на своите членове.

Професионалистът коуч е длъжен да поддържа знанията и уменията си, както и стриктно да спазва етичната политика на организацията, в която членува.

Печели последователи

Във време, когато сме затрупани от информация и възможности, коучингът е този процес, който подпомага откриването и следването на личния път.

Стартирал от хуманистичните движения в психологията, този процес е мощен инструмент за разкриване и развитие на човешкия потенциал.

За мен

Преди 5 години започнах да се интересувам какво е коучинг и причината беше любопитство.
Нямах идея, че ще ме запали така, че да го превърна в своя нова професия. Благодарение на него успях да направя промени в начина си на работа, във взаимоотношенията, дори в характера и навиците си.
Сертифициран и асоцииран коуч съм към ICF (International Coach Federation), имам над 250 часа специфично коучинг обучение от Erickson Coaching Canada и Aligned Action International.

Аз нямам готови отговори.

Моята работа е ти да намериш своите, като стигнеш в повече дълбочина до това кой си, какво ти е важно и какво искаш на този етап.

В безплатната сесия ще заложим основите, като създадем отправна точка и ясни цели за следващите месеци.
Не е зле, като за начало, нали?

Следваща стъпка, ако решиш да работиш с мен, би била да направим стратегия как да се придвижиш напред към целите си, като работим върху вътрешните спирачки (било то вярвания, емоции или съмнения в себе си), както и да поддържаме огъня на мотивацията и гъвкавостта, за да се придвижваш напред.

Отзиви

“Висок професионализъм, отдаденост, топло и етично отношение.”

Ани Шилева

Сдружение "Паралелен свят"

“Придобих повече увереност по отношение на професионалното си развитие и личния си живот. Почувствах се разбран, приет и подкрепен в това, което правя.”

Радослав Гарманлиев

“One of the best coaches, I’ve worked with. Great professional and a lovely person, who helps you discover the hidden treasures inside you.”

Tzvetelina Mihaylova

Рестартирай с ясни приоритети и план.

Коучингът е за  хора, които се намират във висока точка в своя живот. Търсят баланс,  удовлетворение, промяна или бърз напредък в различни области от своя личен или професионален живот.

Наемат коуч, защото искат синхронизиран с ценностите и желанията им план, а също и система, която да ги държи отговорни.

Коучът е партньор в постигането на целите на клиента, като предизвиква креативността и дълбочинното изследване, за да направи пътя смислен, приятен и резултатен.

Зная, че не е лесно да се довериш на някого, когото не познаваш – затова предлагам  демо сесия.
Тя е, за да знаеш от първо лице какви са смисъла и ползата от коучинга и как те се различават от представите на тези, които не са го опитвали.
Няма да бъдеш притиснат по никакъв начин да продължиш работа с мен след нея.

Пиши ми, ако имаш въпроси.