fbpx
Dobroslava coaching
100 добри неща, с които да запомниш старата година

Прочети още

Здравей,

Аз съм Доброслава Мирчева

Професионален коуч и предприемач, който вярва, че никога не е късно да създадеш живота си такъв, какъвто искаш да бъде.

Животът е многоизмерен. Независимо какво правиш, колко си активен или интелигентен, в него има основни области, валидни почти за всеки човек. Това са здравето (или физическия аспект на личността), професионалната реализация, социалните контакти, интелектуален, емоционален и духовен аспект.

Всяка година се случват десетки хубави и не толкова хубави неща. По природа сме склонни да помним лошите.

Този навик на ума създава усещане за застой, а оттам се зараждат неудовлетворение и вина. Завърта се спиралата, при която съзнанието пресилва значението на неуспехите и се концентрира върху тях. Постиженията остават на заден план смалени и незначителни.

Изчезва балансът.

Преди време ми попадна една задача – да напиша в две колони една до друга, еднакъв брой свои положителни и отрицателни черти, успехи и неуспехи и т.н.

Беше ми много по-лесно да напиша слабите си страни и преживявания, отколкото силните. Отне ми време, докато изравня резултата на листа, но разбрах на практика колко несправедливо и едностранчиво съдя за себе си.

Няма как животът да бъде само розова картина, обратното – също. Една година ще бъде добра, а друга ще връща в начална точка. Ефектът на възприятието ще се подсилва, ако събитията и резултатите са свързани с нещата или хората, които са индивидуално важни.

Понякога, може би, няма как да има баланс.

Ако има рефлекс да се забелязват и двете страни на монетата, ще бъде по-леко.

Това е целта и на кратката себерефлексия в приложения файл. С нея те каня да оставиш по-различен, но и по-траен спомен за изминалата година, като отбележиш доброто и израстването през шест основни житейски области. Това ще даде стабилна точка за посоката през следващата година.

100 добри неща е пожелание – може да са 20, 10, 5 или дори едно. Важното е да бъдат забелязани.

Във файла всеки от шестте основни аспекта от живота има своя страница. Накрая завършва с тест. Преименувай или прескачай това, което не е важно в момента. 

Изтегли 100 добри неща за старата година.pdf

Съвет: Ако си мислиш, че няма нищо хубаво, помисли пак. Все ще намериш какво да отбележиш. Дори и ситуацията да е без изменение в съответната област – не е лошо. Значи има върху какво да се работи през следващата година.

Идеята, че има какво да направиш означава, че има за какво да живееш.

Пожелавам ти приятни мигове със себе си.

Запиши се за безплатна демо сесия

Понякога дори само тя може да промени перспективата.

още теми от блога

0 Comments

Submit a Comment

Здравей,

Аз съм Доброслава Мирчева

Професионален коуч и предприемач, който вярва, че никога не е късно да създадеш живота си такъв, какъвто искаш да бъде.