fbpx
Dobroslava coaching
6 начина за по-приятен Home Office

Прочети още

Здравей,

Аз съм Доброслава.

Музикант, предприемач и професионален коуч, посветен на идеята да ти помогне да откриеш и обикнеш себе си, за да създадеш своята уникална следа.

Да си Home office две седмици не е трагедия. Когато, обаче, знаеш, че си принудително вкъщи, перспективата се променя.

Нито си почиваш, нито си на работа.

Липсват информация, удобства, а и ако не си сам, динамиката вкъщи е различна.
Дезорганизацията води до безпокойство. А това е най-малкото, от което някой има нужда сега. По-добре е след карантината да излезем с повече знание и отпочинали, отколкото стресирани и изпокарани.

Ето шест мерки, които можете да предприемете още сега, за да се елиминирате хаоса.

  1. Определете времето и мястото за работа на всеки, който има твърди ангажименти в определени часове: например, онлайн училището за децата, телефонните разговори с клиенти, ако това ви е работата и т.н. Съобразете се със спецификата на работа – тишина, пространство и т.н.

2. Разпределете пространството така, че никой да не пречи на никого.
Всеки вкъщи е важен и е необходимо уважение към личното му пространство и ангажименти.

3. Направете списък с всички необходими неща за удобната и лесна работа на всеки. Създайте приятна атмосфера с цвете или друга аранжировка.

4. Правете общи почивки, когато е удобно на всички

5. Разпределете домакинските задължения. Готвене, пазаруване, дезинфекциране, чистене. Положението е извънредно. Всеки трябва да поеме част от ангажиментите. Направете семеен щаб и заедно решете кой какво ще прави. Никой няма интерес от изперкала майка вкъщи. Запишете задълженията на лист и ги закачете на хладилника.

6. Намерете поводи за общо вечерно забавление. Ако имате деца тийнейджъри, ги помолете да ви пуснат някой филм или сериал, който те харесват. Стиснете зъби, ако не е по ваш вкус и се опитайте с искрено любопитство да разберете, какво им харесва. Ще останете изненадани от отговорите, обзалагам се.

0 Comments

Submit a Comment

Здравей,

Аз съм Доброслава.

Музикант, предприемач и професионален коуч, посветен на идеята да ти помогне да откриеш и обикнеш себе си, за да създадеш своята уникална следа.