fbpx

работи с мен

Засипан си от задачи и отговорности.

Оперативната работа така те е затрупала, че почти не остава време за нещо друго. Животът си минава и важните неща остават настрани, докато дните минават „в гасене на пожари“ и автопилот.

Казваш си: „от утре“.

ТОЗИ ПЪТ ОПИТАЙ НЕЩО РАЗЛИЧНО

Постави себе си на преден план, насочи фокуса и енергията си към това, което ти е важно, открий собствения си двигател за придвижване през инерцията и съмненията.

Работи с мен.

Виж, къде си в момента

Още в първата сесия ще започнеш да чертаеш житейската си  „карта“ в момента. Така ще си изясниш, къде си сега и къде би искал да бъдеш. Ще видиш смисъл в отделните парчета от пъзела и ще започнеш да редиш картината така, както има смисъл за теб.

определи приоритетите си

Какво е важно за теб на този етап от живота? Какво ще ти донесе усещане за пълнота, щастие, гордост, смисъл? Защо? Как ще стане възможно да ориентираш колелото на живота си около ценното за теб?

използвай ресурсите си

Коучингът ще ти помогне да промениш начина си на мислене по отношение на себе си и ресурсите си. Ще погледнеш на живота и работата си от гледна точка на възможностите, силните си страни и придобития опит.

Движи се напред с любопитство

Възможността да експериментираш с идеите си в безопасна среда, да изграждаш стратегия с човек, който те слуша и подава ценна информация от собствените ти думи, ще ти даде смелост и желание за напредък.

Защо с коучинг ще постигнеш повече

Ще имаш обратна връзка

Коучът слуша със 100% внимание всичко, което казваш.
Чува повтарящи се идеи, забелязва в какво вярваш по отношение на себе си, възможностите си и целите си. Адресира тези вярвания, които понякога са ограничаващи убеждения и дава възможност да навлезеш на по-различно ниво в личността си, отколкото обикновено се случва в еджедневието. А там се крие промяната.
Умението за „дълбочинно слушане“ се придобива с опит и познания.

Когато си сам със собствения си диалог, фокусът отива в цялостния смисъл – детайлите се следят трудно.
А коучът следи тях – там има диаманти.

Ще разшириш перспективата

Прави ли ти впечатление, колко е лесно да дадеш съвет на някой, който търси решение и колко е трудно, когато става дума за теб лично?

Няма нищо по-нормално от това.

В разговора с теб, коучът ще ти помогне да погледнеш себе си и целите си от дистанция, да сменяш „шапката“ си, като поглеждаш на всяка ситуация от няколко гледни точки.

Не е лесно да излезнеш от собствените си идеи, гледна точка и усещания, когато разсъждаваш сам. С времето развиваме автопилот в мислите и реакциите си.

Коучът се учи да забелязва повтарящите се модели и да предизвиква клиента си да погледне на нещата и от друга перспектива.

Тогава се случват интересни неща.

Ще имаш повече смелост за действие

Не поради незнайна причина, а защото започваш да гледаш на целите си на много нива.

“Тествал” си, как ще се отразят на цялостната ти концепция за себе си, на другите ти роли, на следата, която искаш да оставиш след себе си.

Направил си стратегия за действия и имаш списък от първи стъпки.

Коучът ще ти помогне да откриеш, къде във вярванията, навиците и приоритетите ти се крие тази малка част, която те спира да предприемеш действия към това, което искаш.

Как?
Чрез слушане и приемане, силни въпроси, от позиция на възможностите, любопитството, опитите и мотивацията.

 

Ще разпознаваш какво те движи

Колко често имаме време или си позволяваме да мислим за ценностите си, за личността си, за влиянието и следата, които искаме да оставим след себе си?

Коучингът работи на дълбоко ниво – всяко поведение се корени в дълбочината на идентичността на човек, неговите вярвания за света и присъствието му в него, както и какво му е ценно, какво го вълнува и привлича в живота.

По-голямата работа в коучинг взаимоотношенията е на тези нива. Затова промяната става по-естествено и неусетно, защото се случва на дълбоко, а не само на поведенческо ниво.

Ще имаш брейнсторминг партньор

Коучът е професионалист, който е запознат с инструменти за извличане на идеи, ценности и действия. Когато имаш нужда от тях, той ще ти ги предложи, като отработен начин да достигнеш до собствено решение.

Той ще ти помогне да направиш собствена стратегия за разбиране и справяне с вътрешни спирачки или постигане на конкретни резултати.

Когато стигнеш до задънена улица, ще те предизвиква да намериш алтернативно решение, което не си и предполагал, че съществува.

 

Ще си по-отговорен спрямо себе си

Лесно ли е да избягаш от отговорност, когато става дума за нещо лично? Да отложиш важен проект, да пропуснеш да отидеш на фитнес, или да подредиш гардероба?

Когато работиш с коуч, ставаш по-отговорен към целите си. Създаваш индикатори за успех, изпълними срокове, с които се ангажираш и имаш човек, който да ти помага да се справяш с тях, без да те съди..

МОЯТА ИСТОРИЯ

Аз съм човек, за когото работата е приоритет. От доста години се занимавам с бизнес и първата ми идея за развитие на практиката ми беше – бизнес коучинг.

Колкото повече се стремях да насоча идеите си в тази посока, толкова повече ме дърпаше към житейската тематика.

Накрая си признах, че „всичко е лично“ и че работата е само една част от живота, която не винаги е достатъчна, за да носи удовлетворение и смисъл.

Истинско удоволствие ми носи откривателството в коучингa. Да приемеш човека отсреща с любопитство, да му помогнеш да стане изследовател в живота си, да изчистиш съзнанието си от преценка, да осъзнаеш, че не знаеш и въпреки това да си в комфорт със себе си.

За мен коучинг взаимоотношенията са нещо истински ценно и затова доверието и сигурността на моите клиенти е от първостепенна важност.

КАК РАБОТЯ

Записваш си Демо сесия

Бутонът по-долу ще те отведе към страницата за резервиране на час.
След като получа съобщението, ще ти се обадя, за да се уговорим, кога ще е удобно  и за двете страни.

Срещаме се Он-лайн

Демо сесията е 30 минути и ще покаже, дали коучингът е най-добрата стъпка за теб в този момент.
Ако отговорът е „да“, определяме ден от седмицата, в който ще се срещаме.

Стартираме работа

Сесиите ни са три пъти месечно за 45 минути в удобно време за теб.
Ако сме на живо може да е в моя или твоя офис, на кафе, в парка и т.н. Ако сме онлайн – в Zoom.

Посвети 30 минути на личния си пъзел – такъв, какъвто е в момента. Отговори си на въпроса, къде си и какво искаш да е факт в живота ти след три или шест месеца.